visit-web.com

Поширював інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ – мешканця м. Торецька взято під варту

Поширював інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ – мешканця м. Торецька взято під варту
323241 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру громадянину України у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Також стосовно нього у порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 198 480 грн.
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2022 року 30-річний мешканець м. Торецька Донецької області розміщував у публічних та проросійськи налаштованих групах і Telegram-каналах повідомлення з інформацією про переміщення та розташування військовослужбовців Збройних Сил України в м. Торецьку.
При цьому вказана інформація дозволяла ідентифікацію ЗСУ на місцевості та не була розміщена у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами.
5 травня 2022 року зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України та заарештували.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео