visit-web.com

Жахливі руйнування та суцільні згарища – у війні з цивільним населенням ворожа армія застосовує ракети та артилерією

Жахливі руйнування та суцільні згарища – у війні з цивільним населенням ворожа армія застосовує ракети та артилерією
370006 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 6 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 11-13 червня 2022 року війська рф здійснили обстріли сіл Галицинівка, Долинівка, Тоненьке Покровського району та с. Новолуганське і смт Нью-Йорк м. Торецька Бахмутського району – у тому числі били артилерією з боку тимчасово окупованого м. Донецька.
До лікарні доставлено чоловіка та жінку, які отримали мінно-вибухові травми, важкі переломи, численні рвані рани та забої.
Криваві воєнні злочини ворог продовжив вчиняти і 14 червня 2022 року. Попередньо, із застосуванням стратегічної авіаційної тактичної крилатої ракети типу «повітря-поверхня» Х-22 рашисти обстріляли м. Добропілля Покровського району.
Потужна вибухова хвиля знесла дахи і паркани з будинків, розтрощила стіни та перекриття, повибивала шибки з вікон та дверей. З-під завалів однієї з понад двох десятків зруйнованих осель мирних мешканців рятувальники дістали тіло загиблого чоловіка. Відомості щодо інших постраждалих осіб уточнюються.
Від палаючого вогню ворожої артилерії багато житлових та господарських споруд місцевих мешканців перетворились на суцільні згарища. Пошкоджено гаражі, автомобілі, лінії електропередачі, а також будівля державної установи.
Мої відео