visit-web.com

Служать окупантам та налагоджують роботу псевдоустанов - двом мешканкам окупованої Волновахи заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Служать окупантам та налагоджують роботу псевдоустанов - двом мешканкам окупованої Волновахи заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі
366311 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканкам м. Волновахи заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті громадянами України посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року заступниця начальника Волноваського відділу державної виконавчої служби у Волноваському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) почала співпрацювати з окупаційною владою рф.
 
 
Підозрювана надала добровільну згоду на зайняття псевдопосади начальника районного управління юстиції фейкового міністерства юстиції «днр». Зловмисниця організує роботу управління згідно нормативних актів рф та псевдореспубліки, видає фейкові документи та взаємодіє з іншими псевдоустановами на захопленій загарбниками території. За порушення Присяги державного службовця України колишню держвиконавицю звільнено з органів юстиції України.
Інша підозрювана обіймає так звану посаду керівника місцевої громадської приймальні «голови громадського руху днр». До її обов’язків входять організація прийому населення м. Волновахи ватажком фейкової республіки та документальне забезпечення так званої взаємодії окупаційної адміністрації рф з громадськістю.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Правопорушницям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео