visit-web.com

Експоліцейському, у якого під ліжком виявили арсенал зброї, заочно повідомлено про підозру

Експоліцейському, у якого під ліжком виявили арсенал зброї, заочно повідомлено про підозру
423519 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому інспектору сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Бахмутського районного відділу поліції ГУНП в Донецькій області у незаконному зберіганні зброї (ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства, 25 липня 2022 року під час санкціонованого слідчим суддею обшуку домоволодіння ексспівробітника поліції у м. Торецьку, під ліжком в спортивній сумці виявлено арсенал зброї та боєприпасів.
Зокрема, виявлено та вилучено один РПГ-22, дві гранати Ф-1 та РГД-5 і запали до них, п’ять тротилових шашок, а також 741 набій калібром 5.45 мм до автомату АК-74, які він, за однією з версій слідства, міг залишити для диверсійних груп ворожої армії.
Крім того, наразі встановлено, що підозрюваний перейшов на бік держави-агресора та обіймає одну з керівних посад у незаконно створеному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території України.
Також перевіряється причетність до співпраці експоліцейського зі співробітниками «мвс днр». Вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Мої відео