visit-web.com

Розподіляв так звані гуманітарні вантажі між прихильниками «руського миру» - підозрюється колишній псевдоголова с. Рубці

Розподіляв так звані гуманітарні вантажі між прихильниками «руського миру» - підозрюється колишній псевдоголова с. Рубці
443153 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, упродовж квітня - травня 2022 року, під час тимчасової окупації населеного пункту військами РФ, староста Рубцівського старостинського округу Лиманської ТГ добровільно погодився співпрацювати з представниками держави-агресора. Він обійняв фейкову посаду голови сільської ради с. Рубці «адміністрації міста Красний Лиман ДНР».
До його обов’язків входило керівництво діяльністю та розпорядження грошовими коштами селищної ради. Чоловік розподіляв обов’язки між працівниками, приймав і звільняв робітників із займаних посад.
Крім того, використовуючи надані окупантами «повноваження», підозрюваний передавав списки місцевих мешканців окупантам та роздавав так звані гуманітарні вантажі прихильникам «руського миру».
Після звільнення с. Рубці українськими захисниками чоловік втік на окуповану територію Донеччини.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео