visit-web.com

БЕБ, ДПСУ та СБУ заблокували багатомільйонну схему легалізації викраденої на окупованих територіях готівки

БЕБ, ДПСУ та СБУ заблокували багатомільйонну схему легалізації викраденої на окупованих територіях готівки
352439 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки спільно із співробітниками Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України викрили міжнародну схему незаконного вивозу національної валюти з тимчасово окупованих територій за кордон для подальшого ввезення і легалізації на території України.

Слідством встановлено, що особи вивозили з України викрадені гроші через територію росії та білорусі до країн ЄС.

Згодом готівка завозилася в Україну у прихованих від візуального огляду порожніх відсіках автомобілів, дорожніх валізах, з використанням фіктивних декларацій походження грошей тощо та легалізовувалася.

Загальний обсяг нелегально перевезених коштів сягає сотень мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що завезені кошти вводилися в обіг та використовуватися для створення реальних загроз національним інтересам України.

Детективи БЕБ та оперативники СБУ викрили двох учасників схеми під час чергового ввезення 16 млн готівки. За результатами обшуків в помешканні та автівках виявлено замасковані мішки з камінням зовні схожим на бурштин, печатки з відтисками іноземних суб’єктів господарювання та готівку у валізах. На вилучені незадекларовані кошти підозрюваних накладено арешт. В подальшому вони будуть скеровані на потреби армії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 212 та ч. 1 ст. 358 КК України здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Заходи із викриття та припинення незаконної діяльності проводилися спільно зі співробітниками Управління СБУ у Львівській області за координації ГУ «І» СБУ, та у співпраці з оперативним підрозділом Державної прикордонної служби України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені на підставі повідомлення про виявлення кримінального правопорушення 7-го прикордонного карпатського загону Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,готівка,бурштин
Мої відео