visit-web.com

Відправляє воювати проти України – псевдоначальнику відділу військового комісаріату «ДНР» заочно повідомлено про підозру

Відправляє воювати проти України – псевдоначальнику відділу військового комісаріату «ДНР» заочно повідомлено про підозру
336571 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Макіївка заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України,  участі у діяльності не передбаченого законом збройних формувань і порушенні законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, з 2018 року наказом «голови» псевдореспубліки  мешканець м. Макіївка призначений на посаду так званого начальника відділу військового комісаріату «ДНР» по Совєтському району міста.

З лютого 2022 року підозрюваний організовує проведення заходів, спрямованих на загальну примусову мобілізацію чоловіків віком від 18 до 65 років. Зокрема, він керує постановкою осіб на облік, проведенням військових зборів та зарахуванням громадян до так званого «резерву Народної міліції». У подальшому незаконно мобілізовані направляються в якості «добровольців» для ведення бойових дій проти України у складі не передбачених законом збройних формувань, підконтрольних ЗС РФ.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За санкціями статей передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Мої відео