visit-web.com

Повідомлено про підозру полоненому «вагнерівцю», який штурмував Семигір’я, Кодему, Отрадівку та Курдюмівку

Повідомлено про підозру полоненому «вагнерівцю», який штурмував Семигір’я, Кодему, Отрадівку та Курдюмівку
329992 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину Республіки Білорусь в участі найманця у збройному конфлікті, воєнних діях (ч. 4 ст. 447 КК України).
За даними слідства, мешканець м. Мінська Республіки Білорусь, маючи велику заборгованість перед банком, вирішив заробити гроші на службі у ПВК «Вагнер». Добровільно вступивши до лав військового формування, він прибув до одного з тренувальних таборів у РФ задля проходження підготовки до ведення бойових дій проти України. Упродовж тижня найманець вчився вбивати українських захисників.
З липня по листопад підозрюваний у складі штурмової групи активно воював проти ЗСУ на Донеччині. Зокрема він брав участь у штурмах населених пунктів Семигір’я, Кодема, Отрадівка та Курдюмівка.
Восени, коли наші військові розбили цілий загін окупантів у Бахмутському районі, «вагнерівця» взяли у полон.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео