visit-web.com

На Волині аналітики БЕБ упередили перерахування 62 млн грн державних коштів підприємству пов’язаному з рф

На Волині аналітики БЕБ упередили перерахування 62 млн грн державних коштів підприємству пов’язаному з рф
430676 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Територіального управління БЕБ у Волинській області за результатами інформаційно-аналітичної діяльності упередили розтрату 62 млн грн державних коштів.

Службові особи одного з комунальних підприємств Луцької міської ради, яка є розпорядником бюджетних коштів, планували здійснити закупівлю магнітно-резонансного томографу вартістю 62 млн грн.

Аналітики встановили, що одним із засновників та кінцевих бенефіціарних власників компанії-постачальника є громадянин російської федерації.

Відповідно отримані гроші могли б перераховуватись у вигляді дивідендів або іншим чином суб’єктам російської федерації, та використовуватись в якості фінансування збройної агресії проти України.

Аналітики ТУ БЕБ у Волинській області, на підставі виявлених передумов до нанесення шкоди економічній безпеці держави, направили рекомендаційний лист розпоряднику бюджетних коштів. З метою упередження розтрати державних коштів, службовим особам комунального підприємства рекомендували переглянути доцільність укладення відповідного договору. В результаті службові особи КП відмовилися від закупівлі.

Нагадаємо нещодавно аналітики БЕБ, у ході проведення інформаційно-аналітичної діяльності упередило розтрату 327 млн грн державних коштів при закупівлі дизель-генераторів у Дніпрі.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Аналітики БЕБ ,упередження
Мої відео