visit-web.com

П’ять років ув’язнення за роботу на окупантів – засуджено псевдопосадовицю «УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман ДНР»

П’ять років ув’язнення за роботу на окупантів – засуджено псевдопосадовицю «УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман ДНР»
428324 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд визнав винною мешканку м. Лимана у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їй призначено покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 10 років з конфіскацією всього майна.

Прокурором у суді доведено, що у серпні 2022 року, під час тимчасової окупації міста збройними силами РФ, колишня бухгалтерка Управління соціального захисту населення Лиманської міськради добровільно перейшла на бік представників держави-агресора. Вона обійняла псевдопосаду виконувача обов’язків начальниці «управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР».

Перебуваючи на фейковій посаді, засуджена зареєструвала управління у «федеральній податковій службі», «республіканському банку та казначействі», а також «фонді соціального страхування» самопроголошеної «ДНР» і надалі активно співпрацювала з окупаційною владою захопленого міста.

Псевдопосадовиця здійснювала прийом місцевих мешканців для оформлення їм так званої соціальної допомоги від РФ та «ДНР», обирала працівників на вакантні «посади» і виплачувала їм зарплату в рублях. Також вона брала безпосередню участь у нарадах «голови адміністрації міста».

Після деокупації українськими захисниками м. Лиману жінку викрито та заарештовано.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Мої відео