visit-web.com

БЕБ підозрює виробника сигарет в ухиленні від сплати акцизного податку

БЕБ підозрює виробника сигарет в ухиленні від сплати акцизного податку
422769 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України, розслідують ймовірне незаконне виробництво підакцизних товарів у Рівненській області.

Слідством встановлено, що одне з товариств, користуючись пільгами під час ввезення сировини для виготовлення тютюнової продукції, ймовірно ухилилось від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах.

Службові особи використовували залишки тютюну для виробництва сигарет, які в подальшому продавалися за готівкові кошти. Залишки тютюну та контрафактна продукція не відображалися у податковій звітності.

З метою припинення злочинної діяльності та документування незаконних дій службових осіб підприємства, детективи БЕБ провели обшук виробничих, складських та офісних приміщень. За результатами обшуків виявлено марки акцизного податку, готову продукцію - сигарети, лінії по виробництву тощо. Вилучені зразки товару, схожого на тютюн передано на експертизу.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення повного кола причетних до злочину осіб. Сума збитків встановлюється.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 204 та КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Полтавської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Україна,ukraine,Бюро, бюджет,економіка,безпека, контрафактні цигарки,цигарки
Мої відео