visit-web.com

Готував диверсію на об’єкті критичної інфраструктури – заочно судитимуть ексначальника відділу поліції

Готував диверсію на об’єкті критичної інфраструктури – заочно судитимуть ексначальника відділу поліції
320167 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського за фактами державної зради та готування до вчинення диверсії в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року начальник відділу управління оперативно-технічних заходів ГУНП в Донецькій області, перебуваючи у захопленому зс рф м. Маріуполі, добровільно погодився співпрацювати з окупантами. Він обійняв псевдопосаду оперуповноваженого сектору карного розшуку «Жовтневого районного відділу Маріупольського міського управління мвс днр».
 
          
 
На блокпостах обвинувачений перевіряв документи і вишукував осіб з проукраїнськими поглядами або причетних до служби у Збройних Силах, правоохоронних органах та органах державної влади України.
 
        
 
Крім того, у вересні 2022 року він планував за допомогою мешканця Покровського району вчинити диверсію на одному з об’єктів критичної інфраструктури. Для влаштування вибуху останній мав використати бойові припаси із заздалегідь облаштованого «поліцейським» схрону, але цьому завадили правоохоронці.
 Під час санкціонованого обшуку у підземному сховищі виявлено 4 тротилові шашки загальною вагою понад 1 кг, 5 споряджених корпусів гранат Ф-1 та РГН, корпус протипіхотної міни МОН-90, 3 постріли ВОГ-25П, а також 4 запали типу УДЗ, уніфікований запал ручної гранати УЗРГМ-2 та 2 електродетонатори ЕДП і ЕДПР.
 Обвинуваченого, якого вже звільнено з органів Національної поліції України, оголошено у розшук.
 Досудове розслідування стосовно нього здійснювалось ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську. Максимальне покарання за вказаними статтями – довічне позбавлення волі.
 
Мої відео