visit-web.com

БЕБ на Закарпатті повідомило про підозру за підробку побутової хімії

БЕБ на Закарпатті повідомило про підозру за підробку побутової хімії
392077 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області повідомили про підозру учасникам організованої групи щодо незаконного використання знаків для товарів торгових марок, права на які належать відомим іноземним компаніям.

Слідством встановлено, що організована група з-поміж мешканців Закарпатської області виготовляли та розповсюджували фальсифіковану побутову хімію під виглядом товарів відомих світових виробників.

Кожному з членів організованої групи було відведено певну роль у процесі виготовлення та продажу контрафактної продукції. Для прикриття своєї протиправної діяльності, організатор групи зареєстрував власну торгову марку. Однак виробництво товарів під зареєстрованим брендом фактично не здійснювалось. Готову продукцію члени організованої групи продавали гуртом та в роздріб, безпосередньо з виробничих приміщень та через інтернет-майданчики.

Таким чином закордонним компаніям, що зареєстрували торговельні марки в України та мають міжнародну реєстрацію, було спричинено матеріальну шкоду в загальному розмірі понад 1,6 млн грн.

Наразі всім членам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою). Організатору та двом виконавцям злочину обрано запобіжні заходи у вигляді застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області, за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області Національної поліції України та за процесуального керівництва прокурорів Закарпатської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрафакт, контрафактні цигарки,електронні сигарети, підробка
Мої відео