visit-web.com

СБУ викрила пособника ворога, який надає допомогу підрозділам окупаційної армії на Луганщині

СБУ викрила пособника ворога, який надає допомогу підрозділам окупаційної армії на Луганщині
327060 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ викрила пособника ворога, який надає допомогу підрозділам окупаційної армії на Луганщині

 СБУ повідомила про підозру в пособництві державі-агресору колишньому працівнику органів внутрішніх справ, який збирав та передавав «гуманітарну допомогу»  підрозділам окупаційної армії.

Встановлено, що проросійськи налаштований мешканець Лисичанська підтримав агресора,  під час широкомасштабного вторгнення добровільно долучився до надання допомоги російським збройним формуванням.

Зокрема, на початку 2023 року він доставив так зв. «16 БТРО НМ лнр» партію «гуманітарної допомоги» із республіки комі рф.

«Гуманітарний вантаж», який містив, зокрема, військове спорядження, він передав підрозділам окупаційної армії рф, які воюють проти Сил оборони України, обстрілюють мирні населені пункти та тероризують цивільне населення Луганщини.

Пособник окупантів підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Раніше повідомлялося, що підозру від СБУ отримав  так зв. «депутат лнр», який надає «2 АК» окупаційної армії допомогу від імені російської ліберально-демократичної партії (https://is.gd/jvEXQ7). «Гуманітарна допомога» від лдпр містила предмети воєнного призначення – квадрокоптери, тепловізори, військове екіпірування.

Наразі досудове розслідування у цій справі завершено, обвинувальні матеріали щодо за ч. 7 ст. 111-1 КК України скеровано до суду.

«Депутата» оголошено у розшук.

За добровільне надання громадянином України допомоги збройним силам агресора у ведення бойових дій проти ЗСУ йому загрожує до 15 років ув’язнення. 


Мої відео