visit-web.com

Прокуратура вимагає стягнути в дохід держави понад 12 млн грн збитків, заданих незаконним вирощуванням сільгосппродукції

Прокуратура вимагає стягнути в дохід держави понад 12 млн грн збитків, заданих незаконним вирощуванням сільгосппродукції
351517 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до Господарського суду Київської області позовну заяву про визнання недійсним договору, додаткової угоди та стягнення в дохід держави всього одержаного сторонами за угодою, вартістю понад 12 млн грн.

Установлено, що в 2020 році державне підприємство, в порушення законодавства про публічні закупівлі, уклало договір підряду з приватним підприємством про надання сільськогосподарських робіт. Згодом підписали додаткову угоду, якою повністю змінено текст та суть первинного договору.

Фактично нова редакція договору підряду є прихованим договором про спільну діяльність, що регулюється спеціальними нормами законодавства і його укладення потребувало погодження з Фондом державного майна України.

На його підставі підрядник отримав 90% продукції, вирощеної на землях державної власності, а держпідприємство – 10%, відтак держава опинилася у невигідному становищі.

Оскільки правовідносини, які стали наслідком укладання оспорюваних правочинів, прямо суперечать інтересам держави і призвели до фінансових втрат суб’єкта господарювання державного сектора економіки, Броварська окружна прокуратура в судовому порядку встала на захист інтересів держави.

Наразі суд відкрив провадження за позовом прокуратури.

Мої відео