visit-web.com

Воювали проти ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках – до 15 років позбавлення волі засуджено 6 бойовиків

Воювали проти ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках – до 15 років позбавлення волі засуджено 6 бойовиків
375311 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Київської обласної прокуратури судом ухвалено вироки шести громадянам України за фактами державної зради, колабораційної діяльності, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Їм призначено покарання – по 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Прокурори довели, що засуджені добровільно вступили до лав незаконних збройних формувань терористичних організацій «лнр/днр» та уклали контракти на проходження військової служби.

Діючи у складі різних підрозділів вони брали безпосередню участь у боях проти Збройних Сил України. Облаштовували та укріплювали ворожі бойові позиції й блокпости, а також здійснювали окупацію населених пунктів. На посадах кулеметників та стрільців незаконних збройних формувань, засуджені «несли службу» на східному фронті у Маріуполі, Новомайорську, Кліщіївці та поблизу Бахмута.

У травні - червні 2023 року їх затримали українські захисники. Нині вони перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Примітка : відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео