visit-web.com

Забезпечували просування окупаційних військ на Бахмутському та Покровському напрямках – судитимуть розвідника та двох гранатометників з «лнр» й «днр»

Забезпечували просування окупаційних військ на Бахмутському та Покровському напрямках – судитимуть розвідника та двох гранатометників з «лнр» й «днр»
310812 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно трьох мешканців регіону за фактами державної зради (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що 25 лютого 2022 року мешканець м. Луганська добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до складу «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «лнр». Отримавши форму й автомат, новоспечений гранатометник «Кондрат» почав облаштовувати вогневі позиції в м. Алчевську, м. Кремінній, та с. Новолуганському, а у вересні 2023 року – у с. Кліщіївці, що під м. Бахмутом.
 
         
 
Наступний обвинувачений – ще один гранатометник, в серпні 2022 року, пішов служити до «4 батальйону 1-ї слов’янської бригади». Восени чоловік вирушив виконувати «спецзавдання» неподалік населених пунктів Спартак, Опитне та Водяне Покровського району. Він шпигував за діями українських військових та готувався відбивати ймовірний штурм наших бійців.
 
Третього учасника нзф «днр» окупанти «прийняли на службу» біля одного з магазинів м. Харцизька. Після трьохмісячного навчання «кваліфікований» розвідник добровільно вирушив виконувати завдання до с. Водяного та с. Опитного. Він облаштовував позиції, обстежував місцевість, після чого проводив туди групи підрозділу «Шторм-Z», аби вони штурмували позиції наших захисників.
 
Під час штурму усіх учасників нзф затримали представники Збройних Сил України. Максимально обвинуваченим загрожує 15 років за ґратами або довічне ув’язнення. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео