visit-web.com

Затримують українців та судять їх за законами «днр» - заочно судитимуть двох працівників фейкової генпрокуратури «днр»

Затримують українців та судять їх за законами «днр» - заочно судитимуть двох працівників фейкової генпрокуратури «днр»
305131 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що після окупації м. Донецька представниками нзф «днр» двоє місцевих жителів добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою та вступили на службу до так званої генеральної прокуратури «днр».
 
        
 
Один з чоловіків обійняв посаду «старшого слідчого з особливо важливих справ», а інший – «старшого слідчого в особливо важливих справах «відділу розслідування злочинів проти миру і безпеки людства слідчого управління».
 
Так звані працівники окупаційної прокуратури розслідують кримінальні справи стосовно громадян України, спираючись на нікчемні закони квазіреспубліки. При цьому проводять незаконні затримання, допити містян, обшуки їх житла, а також підприємств, установ і організацій, що залишились на тимчасово окупованій території області.
 
Крім того, у 2022 році перший обвинувачений відкрив кримінальне провадження стосовно українського правоохоронця за «дії, направлені на насильницьке захоплення влади». Чоловіка незаконно протримали в слідчому ізоляторі майже рік, після чого відпустили.
 
За свою сумлінну працю на державу-агресора чоловіки отримали звання «юристів 1 класу».
 
Наразі вони перебувають у розшуку. Слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування. Громадянам загрожує ув’язнення на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Мої відео