visit-web.com

За втручання прокуратури Київщини підприємство сплатило до бюджету 9,4 млн грн податків

За втручання прокуратури Київщини підприємство сплатило до бюджету 9,4 млн грн податків
313746 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури забезпечено відшкодування товариством 9,4 мільйонів гривень податків до бюджету.

У ході досудового розслідування встановлено, що на території Київської області здійснює господарську діяльність підприємство з виробництва тари. Упродовж 2021-2023 років директор вказаного підприємства здійснював документальне оформлення безтоварних операцій. Таким чином він ухилився від сплати податків на прибуток та на додану вартість. Внаслідок цього бюджет недоотримав понад 9 млн грн. 

Завдяки вжитим заходам у ході досудового розслідування підприємство в повному обсязі відшкодувало до бюджету вказані збитки.

Директору компанії повідомлено про підозру за фактом ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України). До суду скеровано клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснювалося детективами ТУ БЕБ у Київській області за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео