visit-web.com

Понад 7,5 мільйонів від ухилянтів – припинено діяльність злочинної організації: Київська спецпрокуратура

Понад 7,5 мільйонів від ухилянтів – припинено діяльність злочинної організації: Київська спецпрокуратура
293486 ПЕРЕГЛЯДІВ

У м. Києві та області  за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та припинено діяльність злочинної організації, яка займалась незаконним зняттям з військового обліку військовозобов’язаних та сприяння їм у переправленні через державний кордон України.

   За даними слідства, колишній керівник Київського обласного військового комісаріату створив злочинну організацію, до якої залучив представників окремих районних ТЦК та СП Київської області, а також керівницю ВЛК при одному з ТЦК. 

   Установлено, що учасники злочинної організації підшукали понад 30 бажаючих скористатись даною «послугою», та виготовляли їм довідки ВЛК із фіктивними діагнозами, які дають підстави визнати військовозобов’язаного непридатним до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку, причому 15 з них безповоротно покинули територію України.

   Грошова винагорода за такі послуги становила від 6 до 10 тисяч доларів США.

   Організатора та 6 учасників злочинної організації затримано правоохоронцями.

 

 

   Під час проведення 39 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання затриманих, а також в районних ТЦК та СП м. Києва і області виявлено та вилучено медичну документацію, мобільні термінали із відповідною перепискою, чорнові записи та інші документи, які підтверджують їх протиправну діяльність. 

   Процесуальним керівником Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону затриманим погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 255, ч. 3 ст. 332 та ч. 1 ст. 366 КК України.

   Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються всі особи, причетні до незаконної схеми.

   Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 відділу ТУ ДБР у м. Києві за оперативного супроводу ДЗНД  СБ України.

   Санкції статей передбачають підозрюваним покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Київська спецпрокуратура,затримано,РТЦК та СП,ВЛК,ухилянти,злочинна організація,повідомлено про підозру
Мої відео