visit-web.com

Намагались штурмувати позиції ЗСУ в районі Красногорівки – судитимуть добровольця «днр» та його побратима

Намагались штурмувати позиції ЗСУ в районі Красногорівки – судитимуть добровольця «днр» та його побратима
405200 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами державної зради та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

У грудні 2018 року мешканець м. Горлівки, раніше судимий за майнові злочини, добровільно пішов до «військкомату» та попросився на службу до «10-го окремого гвардійського танкового батальйону днр». Промінявши місце на ринку, де він до цього торгував харчовими продуктами, на військовий квиток, експідприємець отримав посаду механіка-заправника танку.
 
         
 
Із позивним «Снайпер» чоловік воював проти Збройних Сил України у Горлівському районі в якості оператора-навідника. Крім того, опанував роботу оператора ПТУР «Фагот» та у складі «132-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади днр» виконував бойові завдання поблизу с. Широка Балка. 
 
На початку вторгнення рф в Україну доброволець брав участь у боях по захопленню м. Волновахи, прикриваючи місцеву автодорогу від можливого прориву бронетехніки ЗСУ. Також воював на околицях с. Новобахмутівки, с. Новоселівки та м. Майорська.
 
Другий обвинувачений - його побратим, якого «республіка» мобілізувала у м. Макіївці. З лютого 2022 року чоловік служив кулеметником у «1-му окремому батальйоні територіальної оборони», який дислокувався в м. Горлівці.
 
До травня 2023 року він чергував на позиціях зс рф, розташованих між Горлівським та Бахмутським районами, надаючи їм вогневу підтримку. Пізніше виконував функції радиста «132-ї ОГМбр», а також захищав місця розташування військ держави-агресора на території населених пунктів Очеретинської громади.
 
У жовтні 2023 року обох учасників нзф затримали наші захисники під час спроби штурму позицій ЗСУ поблизу с. Красногорівки Покровського району.
 
Досудові розслідування здійснювались слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео