visit-web.com

Забезпечує окупантів теплом, електрикою та водою – заочно повідомлено про підозру «голові сільської адміністрації» з Маріупольського району

Забезпечує окупантів теплом, електрикою та водою – заочно повідомлено про підозру «голові сільської адміністрації» з Маріупольського району
362108 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У листопаді 2022 року, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини, чоловік обійняв фейкову посаду «голови Чермалицької сільської адміністрації днр». Використовуючи надані окупантами повноваження, він розпоряджається бюджетом населеного пункту, муніципальним майном.
 
                                                            
 
Підозрюваний контролює процеси створення та ліквідації комунальних підприємств, визначає порядок їхньої діяльності, затверджує статути й положення. Також «посадовець» опікується наявністю тепло-, водо- й електропостачання в окупаційних установах. Окрім цього «чиновник» коментує роботу органу злочинної влади для підконтрольних «республіканському уряду» медіа.
 
Наразі він перебуває у розшуку. Стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють спеціальне досудове розслідування.
 
Максимально чоловікові загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
 
Мої відео