visit-web.com

Заочно судитимуть колишню журналістку з Маріуполя, яка веде інформаційну війну проти України

Заочно судитимуть колишню журналістку з Маріуполя, яка веде інформаційну війну проти України
322110 ПЕРЕГЛЯДІВ
а процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 21-річної ексмедійниці за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
У вересні 2022 року співробітниця одного з маріупольських телеканалів залишилася в розбитому армією рф місті й влаштувалася на медіаресурс окупантів «Маріуполь 24». Нині «головна редакторка» прославляє російських військових, називаючи їх «захисниками», а Збройні Сили України навпаки безпідставно звинувачує в обстрілах житлових кварталів і вбивствах мирних громадян.
 
Використовуючи кремлівську методику просування російських наративів, обвинувачена поєднує редакторство з роботою кореспондента й диктора. Дівчина встигла спробувати себе і в якості ведучої однієї з рубрик в програмі, автором якої є одіозний пропагандист держави-агресора. Так званій журналістці також вистачило цинізму, аби разом з відеоператором знімати «фільм» про міфічні «звірства» української армії на розбитому ворогом комбінаті «Азовсталь».
 
Наразі громадянка перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео