visit-web.com

Передавала священнику УПЦ МП дані про розташування техніки та особового складу ЗСУ – викрито інформаторку з Краматорського району

Передавала священнику УПЦ МП дані про розташування техніки та особового складу ЗСУ – викрито інформаторку з Краматорського району
391505 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
У червні-липні 2023 року староста однієї з церков, підтримуючи насильницьку окупацію України російськими військами, розповсюджувала інформацію військового характеру.
 
Жінка спостерігала за розташуванням і переміщенням важкої техніки ЗСУ, зокрема БМП, та особового складу на території Краматорської ТГ. Пізніше вона в ході бесіди надсилала отримані «розвіддані» знайомому священнику. До текстових повідомлень жінка додавала скріншот з Google maps.
 
    
 
Сам «святий отець» – колишній настоятель храму УПЦ МП у лютому 2022 року виїхав до тимчасово окупованого м. Донецька. Наразі перевіряється його причетність до передачі отриманої від жінки інформації збройним формуванням рф.
 
Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Їй загрожує ув’язнення на строк від 5 до 8 років. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео