visit-web.com

СБУ повідомила про підозру голові захопленого селища Іванівка, який активно працює на окупантів

СБУ повідомила про підозру голові захопленого селища Іванівка, який активно працює на окупантів
427225 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила злочини ще одного окупаційного очільника сільської адміністрації на Донеччині. Зловмисник добровільно погодився стати головою захопленого селища Іванівка.

Досудове розслідування встановило, що до окупації зловмисник працював спеціалістом управління соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації.  З початком повномасштабного вторгнення посадовець зрадив присязі держслужбовця й підтримав діяльність незаконних збройних формувань.

Під кураторством загарбників  зрадник зареєстрував сільську адміністрацію як державну казенну установу суб’єктів рф, виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, контролює виконання рішень фейкового «референдуму» та здійснює розпорядження бюджетними коштами. Також «сільський голова» підшукував для окупантів залишені будинки місцевих мешканців і розселяв туди російських військових.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігуранта за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмиснику про підозру.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування. Колаборанта оголошено у розшук.

Теги: Російська агресія , колаборанти
Мої відео