visit-web.com

Почали співпрацю з окупантами заради керівних посад – заочно підозрюються двоє колишніх співробітниць військових адміністрацій Донеччини

Почали співпрацю з окупантами заради керівних посад – заочно підозрюються двоє колишніх співробітниць військових адміністрацій Донеччини
433022 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянкам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року, під час захоплення населеного пунку російськими військами співробітниця Світлодарської ВА прийняла пропозицію від представників «днр». Вона стала «завідувачкою сектором з юридичної та кадрової роботи» окупаційної адміністрації. Нині так звана керівниця очолює «юридичну службу», бере участь у нарадах, погоджує «нормативно-правові акти», входить до складу комісій, робочих груп та інших експертних «органів виконавчої влади» окупантів.
 
     
 
Колишня співробітниця державної установи – в Сартанської ВЦА. У вересні 2023 року підозрювана добровільно обійняла посаду «начальниці відділення №2 державного бюджетного закладу «Багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг днр в м. Маріуполі». Жінка забезпечує фейкову установу кадрами, а також несе відповідальність за її функціонування, збереження майна та фінансів.
 
Наразі обидві громадянки перебувають у розшуку, а з попередніх місць роботи їх звільнено. Досудові розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео