visit-web.com

«Народного обранця» квазіреспубліки, який голосував за незаконний референдум, засуджено до 12 років за ґратами

«Народного обранця» квазіреспубліки, який голосував за незаконний референдум, засуджено до 12 років за ґратами
171080 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок мешканцю м. Донецька за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних із наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 15 років, з конфіскацією майна.
 
 
Суд встановив, що у листопаді 2018 року, після обрання так званим депутатом «народної ради днр», донеччанин увійшов до складу окупаційної влади квазіреспубліки. У вересні наступного року «обранець» взяв участь у позачерговому засіданні фейкового органу та позитивно проголосував за прийняття псевдозакону «Про референдум днр щодо входження до складу рф на правах суб’єкта».
 
Після підписання «документа» ватажком «республіки» відбулось постановочне волевиявлення мешканців тимчасово окупованої Донеччини під наглядом озброєних військових, за результатами якого влада рф незаконно визнала «днр» частиною держави-агресора.
 
Від українського правосуддя «депутат» переховується на тимчасово непідконтрольній території.
 
Досудове розслідування стосовно нього здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео