visit-web.com

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір на ремонт моста, укладений за завищеною ціною

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір на ремонт моста, укладений за завищеною ціною
238098 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Донецької області відкрито провадження за позовом Слов’янської окружної прокуратури про визнання недійсними рішення про проведення публічних закупівель та договору на виконання будівельних робіт вартістю близько 500 млн грн.

У січні 2024 року між Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Донецькій області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту моста через р. Сіверський Донець. Об’єкт розташований на автодорозі державного значення «Добропілля-Лиман». Його ремонтували у 2018 році, але внаслідок обстрілів Донеччини російськими окупантами він зазнав суттєвих пошкоджень і руйнувань.
 
 
Разом з цим встановлено, що під час проведення тендерної процедури замовник неправомірно відхилив пропозицію іншого учасника, який пропонував відремонтувати міст за суму, меншу на 19 млн грн, ніж переможець торгів. Крім того, проведення закупівлі в умовах воєнного стану, що передбачає виконання підрядних робіт на відстані близько 20 км від тимчасово окупованої території, є недоцільним та небезпечним.
 
З огляду на виявлені порушення прокуратура звернулась до суду.
Мої відео