visit-web.com

На Житомирщині відновлено роботу двох цукрових заводів

На Житомирщині відновлено роботу двох цукрових заводів
274785 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на виклики, що стоять перед аграрним сектором області через війну, вирощування цукрових буряків та виробництво цукру виявили стійкість. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації за інформацією від agronews.ua.

У 2023 році площі, відведені під вирощування цукрових буряків, збільшилися в шість разів порівняно з попереднім роком, що свідчить про зростання інвестицій у цей сегмент агропромислового виробництва.

"Значним досягненням стало відновлення роботи двох підприємств ПрАТ «Червонський цукровик» та ТОВ «Сігнет-Центр», які були неактивні у 2022 році. Протягом 2023 року заводи забезпечили виробництво понад 60 тисяч тонн цукру. Такий обсяг продукції не тільки відповідає потребам внутрішнього ринку, а й створює умови для експорту, що розкриває нові перспективи для розвитку економіки області", – зазначається в офіційному повідомленні.

Ці досягнення стали можливими завдяки спільним зусиллям аграріїв, урядових інституцій та бізнесу, які, незважаючи на складнощі, зуміли адаптуватися до викликів, оптимізувати виробничі процеси та забезпечити високий рівень продуктивності.

Розширення площ під цукровими буряками та відновлення роботи цукрових заводів зміцнили економічну стабільність регіону, відкривши нові можливості для розвитку внутрішнього та зовнішнього ринків.

Мої відео