visit-web.com

Спад експортного попиту спричинив зниження ціни на кукурудзу в Україні

Спад експортного попиту спричинив зниження ціни на кукурудзу в Україні
347227 ПЕРЕГЛЯДІВ

На минулому тижні ціни на кукурудзу в Україні зменшилися через спад експортного попиту та міжнародні цінові коливання. Про це повідомляє Grain Trade за інформацією з agronews.ua.

У портах Чорного моря закупівельні ціни знизилися на 4-5 $/т до рівня 144-150 $/т, але в гривневому еквіваленті виросли на 50-100 грн/т, до 6050-6200 грн/т, через затримку продажів виробниками.

Більшість аграріїв продає сою та пшеницю, ціни на які також зменшилися, але не так сильно, як на кукурудзу та соняшник.

Світові ціни на кукурудзу спадають перед очікуваним звітом USDA, в якому аналітики не передбачають значних змін.

Ф'ючерси на кукурудзу в Чикаго впали на 2,2% за тиждень до 171 $/т (-37% за рік), до найнижчого рівня з листопада 2021 року.

Високі темпи посівів кукурудзи другого урожаю в Бразилії на тлі сприятливої погоди також впливають на ціни. За даними AgRural, станом на 1 лютого, кукурудзу другого урожаю в Бразилії засіяно на 27% запланованих площ (+11% за тиждень), що випереджає темпи минулого року. Це зменшує ризик втрати врожаю через можливу посуху у травні-червні.

Ринок очікує, що в лютневому звіті експерти USDA зменшать прогноз виробництва кукурудзи в Бразилії до 124,3 млн т (порівняно з 137 млн т минулого року), але це може не статися, якщо немає підтверджень про скорочення виробництва. Також очікується, що прогноз виробництва кукурудзи в Аргентині залишиться на рівні 55 млн т (у порівнянні з 34 млн т минулого року), незважаючи на суху та спекотну погоду.

В Аргентині та Бразилії очікуються дощі, які зменшать вплив посухи на посіви кукурудзи.

США збільшують експорт кукурудзи, і на 1 лютого вже відвантажили 16,3 млн т зернових, що на 30% більше, ніж минулого року.

Виробництво етанолу відновилося після морозів до рівня 1 млн барелів/добу, що призвело до зростання запасів на 509 тис. барелів до 24,779 млн барелів, згідно з щотижневим звітом Енергетичної інформаційної адміністрації.

Мої відео