visit-web.com

Ніна Южаніна: У випадку не надходження допомоги від США, уряд запровадить різного роду обмеження

Ніна Южаніна: У випадку не надходження допомоги від США, уряд запровадить різного роду обмеження
319000 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві фінансів України зазначили, що розробляють план "Б" у випадку, якщо Сполучені Штати Америки не нададуть Україні допомогу. Одним із заходів може стати підвищення податків для населення. Про це повідомляється з посиланням на Мінфін, агентство "РБК-Україна".

Паралельно уряд активно шукає можливості залучити додаткові кошти до бюджету в разі затримки фінансування від союзників. Відомо також, що в Мінфіні триває робота з країнами G7 та іншими ключовими партнерами для отримання додаткових фінансових ресурсів. Результати цих переговорів будуть оприлюднені в майбутньому.

"Ми дуже вдячні уряду Японії за активну підтримку. Це і є наш план "Б". Ми контролюємо ситуацію", - заявили у Мінфіні.

Народна депутатка Ніна Южаніна проаналізувала план "Б" у своєму телеграм-каналі. Вона наголосила, що інформацію про цей план вона отримала з міжнародних ЗМІ, зокрема агентства Bloomberg.

"Згідно з планом, розглядаються заходи, які включають активізацію внутрішнього ринку запозичень, фіскальну оптимізацію та консолідацію", - повідомила вона.

"Фіскальна оптимізація означає підвищення податкових ставок. Це стане справжнім тестом для населення, адже вони про це дізнаються останніми", - додала Южаніна.

Таким чином, в соціальному просторі вже активно обговорюють можливість введення різних обмежень і лімітів, що стало звичайною практикою уряду.

Мої відео