visit-web.com

Tesla скоротить понад 10% персоналу в усьому світі через падіння продажів електромобілів.

Tesla скоротить понад 10% персоналу в усьому світі через падіння продажів електромобілів.
379709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таке рішення Ілон Маск прийняв після того, як компанія повідомила про значне зниження поставок автомобілів протягом першого кварталу. Tesla скоротить кількість співробітників більш ніж на 10% в усьому світі. Причина звільнення полягає в зниженні продажів і посиленні цінової війни на електромобілі. Про це повідомляє інтернет видання за посиланням на Reuters.

Станом на грудень 2023 року виробник автомобілів з найбільшою ринковою вартістю у світі мав 140 500 співробітників по всьому світу. Деяким співробітникам в Каліфорнії та Техасі вже повідомили про те, що вони будуть звільнені, повідомило джерело Reuters.

У своїй записці гнеральний директор Тесла Ілон Маск написав, що коли вони готують компанію до її наступного етапу зростання, важливо проаналізувати кожен аспект компанії, щоб зменшити витрати та підвищити продуктивність. Водночас він зазначив, що у рамках ініціативи вони провели всебічне розслідування організації та прийняли важке рішення скоротити персонал більш ніж на 10% по всьому світу.

Крім того, енергетичний гігант ВР, який спеціалізується на зарядці електроавтомобілів, скоротив у своїй компанії кількість співробітників більш, ніж на 10 %, оскільки ставка на швидке збільшення комерційних парків електромобілів не виправдаласебе.

Тим часом, Педро Пачеко, віце-президент дослідницької компанії з автомобілебудування Gartner, вважає, що зменшення кількості персоналу може просто свідчити про скорочення витрат напередодні випуску нових моделей, оскільки продажі після випуску Model Y і Model 3 впали.

Мої відео