visit-web.com

Китай закликають взяти участь у мирній конференції щодо війни в Україні

Китай закликають взяти участь у мирній конференції щодо війни в Україні
170376 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ Швейцарії, Ігнаціо Кассіс, заявив, що під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю, Ван Ї, 7 лютого, він закликав офіційний Пекін взяти участь у мирній конференції щодо війни в Україні, повідомляє агентство Bloomberg.

"Китай має дуже міцні відносини з Росією, але все ж готовий зробити свій внесок у припинення цієї війни", - сказав Кассіс на брифінгу для преси в Пекіні.

Влада Китаю пропустила зустріч радників з національної безпеки на Мальті у 2023 році, коли офіційні особи з понад 55 країн обговорювали прагнення України заручитися підтримкою своєї формули миру. Але Китай відправив делегацію на аналогічну зустріч до Саудівської Аравії в серпні, щоб обговорити бойові дії.

Пекін надає дипломатичну та економічну підтримку Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну, хоча продовжує себе позиціонувати як нейтральну країну. Минулого року імпорт Китаю з Росії зріс найбільше за всю історію в доларовому еквіваленті.

Як повідомлялося раніше, останніми роками Китай намагався створити репутацію глобального миротворця, але їхній план щодо припинення вогню в Україні не знайшов особливої прихильності ні в Києві, ні в Вашингтоні чи інших західних столицях. Також "мирний план" Китаю було розкритиковано й в НАТО.

Мої відео