visit-web.com

Одним з ключових питань на зустручі "Рамштайн-19",- необхідність збільшення кількості виробництва снарядів у Європі

Одним з ключових питань на зустручі "Рамштайн-19",-  необхідність збільшення кількості виробництва снарядів у Європі
332853 ПЕРЕГЛЯДІВ

На зустрічі "Рамштайн-19" обговорили збільшення виробництва артилерійських снарядів в Європі, повідомив Міністр оборони України. Засідання Контактної групи з оборони України відбулося 14 лютого, інформує РБК-Україна, посилаючись на представника прес-служби Міноборони України Ілларіона Павлюка, який виступив на телемарафоні.

"На цьому засіданні було особливо акцентовано увагу на питанні збільшення виробництва артилерійських снарядів та загального озброєння в Європі. Це вельми важливо, оскільки, коли ми стикаємося з такою великою війною на континенті, нам необхідно зміцнити наше власне виробництво", - зазначив він.

Павлюк також зауважив, що в умовах конфлікту росія також збільшує обсяги виробництва зброї, проте об'єднана економіка країн-партнерів та учасників "Рамштайну" переважає за російською.

За словами представника Міноборони, учасники засідання Контактної групи з оборони України виразили ще раз свою непохитну підтримку Україні.

Дев'ятнадцяте засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбулося 14 лютого. Це було перше засідання за участі нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про результати зустрічі, вказавши, що основними темами були протиповітряна оборона, артилерія, винищувачі F-16 та безпілотники.

Також партнери України відділили окрему увагу розмінуванню на території України, до відповідної коаліції уже приєдналися 20 країн, а лідерство взяла на себе Литва.

 

Мої відео