visit-web.com

Глава Міністерства цифрової трансформації зазначив, що існує метод, який допоможе припинити роботу Starlink у російських військових на фронті

Глава Міністерства цифрової трансформації зазначив, що існує метод, який допоможе припинити роботу Starlink у російських військових на фронті
394630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Міністерства цифрової трансформації, Михайло Федоров, повідомив у інтерв’ю "Суспільному", що існує алгоритм для вирішення питання щодо використання росіянами супутникового зв’язку Starlink на фронті. Він також зауважив, що обговорював цю тему зі засновником SpaceX, Ілоном Маском, ще до початку публічного обговорення. Міністр також зазначив, що для розв’язання цього питання аналізували досвід Ізраїлю у подібній ситуації.

"Ми розглянули схожий випадок, що відбувся в Ізраїлі під час загострення конфлікту в Газі. Ми знайшли алгоритм, запропонували SpaceX, і в даний момент ведемо чітку комунікацію щодо того, як уникнути подібних ситуацій", — зазначив Федоров.

Він також висловив занепокоєння щодо можливості відключення Starlink на тимчасово окупованих територіях України, назвавши це "катастрофічним" для країни.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило наявність Starlink у російських військових на фронті, а використання терміналів супутникового зв’язку окупантами розширюється. Також було зафіксовано використання Starlink на тимчасово окупованих територіях.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупанти закуповують Starlink в арабських країнах, де також придбовують інші засоби зв’язку.

Власник компанії SpaceX, Ілон Маск, заперечив, що її термінали Starlink продаються Росії.

Мої відео