visit-web.com

Робочі зустрічі короленківців із учнями і вчителями Горішніх Плавнів

Робочі зустрічі короленківців із учнями і вчителями  Горішніх Плавнів
333742 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 січня 2022 р. у рамках співпраці Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка зі школами різних типів делегація ЗВО відвідала Горішні Плавні. Тут відбулася профорієнтаційна зустріч зі старшокласниками шкіл Горішньоплавнівської міської територіальної громади та робоча зустріч з представниками місцевого самоврядування.

Заходи відбулися на базі Горішньоплавнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6. ПНПУ імені В. Г. Короленка представляли ректорка університету професорка Марина Гриньова, заступниця декана психолого-педагогічного факультету Наталія Власенко, очільниця факультету технологій та дизайну Валентина Титаренко,  декан факультету фізичного виховання Павло Хоменко, декан факультету історії та географії Петро Кравченко, заступниця декана фізико-математичного факультету Людмила Матяш, завідувач кафедри математичного аналізу та інформатики Микола Сєров, завідувачка кафедри журналістики Світлана Семенко і відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко.

Короленківців гостинно зустріли заступниця міського голови Горішніх Плавнів Надія Угнічева, начальниця відділу освіти Лілія Щербина, головна спеціалістка відділу освіти Олена Дерій та директорка Горіньоплавнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 Лілія Федоренко.

До профорєнтаційної бесіди запросили старшокласників та адміністрацію Горішньоплавнівської ЗОШ I-III ступенів № 1, Горішньоплавнівської ЗОШ I-III ступенів № 2, Горішньоплавнівської СЗОШI-III ступенів № 3 імені В. О. Нижниченка, Горішньоплавнівської СЗОШ I-III ступенів № 4, Горішньоплавнівської СЗОШI-III ступенів № 5 ім. Л. І. Бугаєвської, Горішньоплавнівської ЗОШ I-III ступенів № 6 та ДмитрівськоїЗОШ I-III ступенів.

«Близько 80% учителів шкіл Горішньоплавнівської громади – це випускники Полтавського педуніверситету. Ми зараз як ніколи потребуємо висококваліфікованих педагогів, яких випускає Полтавський педагогічний, оскільки впевнені, що вони зможуть якісно навчати наших учнів. Також ми хочемо, щоб випускники наших шкіл до нас поверталися креативними  енергійними вчителями», – зазначила Лілія Щербина.

«Ми підтримуємо ідею співпраці з ПНПУ імені В. Г. Короленка, оскільки багато працівників школи та представники місцевого самоврядування – випускники цього закладу. Зазвичай випускники наших шкіл обирають технічні спеціальності. Наслідок – дефіцит кадрів у гуманітарній сфері. Ми хочемо це змінити і довести, що бути вчителем – це престижно і вигідно фінансово», – підкреслила Надія Угнічева.

Представники університету провели з учнями 10 і 11 класів шкіл Горішньоплавнівської міської територіальної громади профорієнтаційний захід. Вони презентували спеціальності, за якими здійснюється набір до ПНПУ імені В. Г. Короленка у 2022 р., та розповіли про весь спектр освітніх послуг, який надає кожен із факультетів. Під час бесіди окреслили специфіку педагогічних та непедагогічних спеціальностей, наголосили на перспективах, які відкривають академічна мобільність і студентське самоврядування. Також відзначили зручне розташування університету і студмістечка в центрі міста, наявність військової кафедри та насичене культурно-мистецьке життя. Викладачі відповіли на запитання учнів щодо умов вступу та розповіли про особливості участі у Всеукраїнській олімпіаді, яка надає бонуси до рейтингового балу, та провели персональні консультації.

Ректорка Марина Гриньова побажала учням не помилитися у виборі й обрати фах до душі та запросила відвідати університет на день відкритих дверей, який відбудеться 19 лютого. Марина Вікторівна підкреслила, що  трансляцію заходу у режимі реального часу можна буде також переглянути на ютуб-каналі університету.

Наприкінці зустрічі представники університету та освітяни громади обговорили пункти Меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та закладами загальної середньої освіти Горішньоплавської міської територіальної громади.

«Окрім співпраці в межах вступної кампанії, ПНПУ імені В. Г. Короленка може запропонувати змістовні акредитовані програми підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Зокрема, це програма підготовки вчителя для надання домедичної допомоги та комплекс програм педагогічного менеджементу, що актуально для директорів шкіл. Освітою учителів займаються кандидати та доктори наук, які часто брали участь у аналогічних програмах підвищення кваліфікації на базі інших закладів. Це все зафіксовано у Меморандумі про співпрацю, який ми вам привезли», – підкреслила Марина Гриньова.

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка дякує Горішньоплавнівській громаді та Горішньоплавнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 за відкритість до діалогу, конструктивність і гостинність. Сподіваємося на тривалу та продуктивну співпрацю.

Мої відео