visit-web.com

Вступна кампанія 2022: про особливості вступу до магістратури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка в умовах воєнного стану

Вступна кампанія 2022: про особливості вступу до магістратури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка в умовах воєнного стану
386744 ПЕРЕГЛЯДІВ

18 травня 2022 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулася профорієнтаційна зустріч зі студентами-випускниками ОС бакалавр психолого-педагогічного, природничого та фізико-математичного факультетів. Основним предметом обговорення стала вступна кампанія 2022 р. для майбутніх магістрів та зміни, пов’язані з викликами воєнного стану.

 

У зустрічі взяла участь ректорка професорка Марина Гриньова. Вона подякувала студентам, які так чи так включилися до волонтерської діяльності. Марина Вікторівна наголосила на практичній цінності навчання на магістратурі та престижності професій, доступ до яких відкриває відповідний диплом. Також очільниця університету розповіла про нові спеціальності, на які відкривається набір в університеті, і побажала студентам обрати майбутній фах відповідно до поклику серця.

Разом зі студентами до конференції приєдналися очільниця психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва, декан природничого факультету Сергій Новописьменний, очільниця фізико-математичного факультету Тетяна Барболіна. Керівники факультетів були суголосними у підтримці прагнень та побажань майбутніх магістрів і закликали скористатися спрощеними умовами цьогорічної вступної кампанії.

Модераторкою та консультанткою зустрічі була відповідальна секретарка приймальної комісії ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Тесленко. Вона ознайомила студентів-випускників з важливими для вступника вкладками та рубриками офіційного сайту університету.

Марина Миколаївна підкреслила мотиваційний аспект вступу на магістратуру. Основним чинником станом на сьогодні є відносно спрощені вступні випробування на більшість спеціальностей. Так, через воєнний стан не будуть проводитися ЄВІ та ЄФВВ. Альтернативою їм буде магістерський комплексний тест (як аналог ЄВІ й ЄФВВ) для кон’юнктурних спеціальностей 051 Економіка, 053 Психологія, 061 Журналістика, 073 Менеджмент. Ці випробування будуть проводитись подібно до мультипредметного тесту. Для інших спеціальностей вступ відбуватиметься за результатами фахового іспиту в закладі освіти. Крім цього, обов’язковою умовою залишається написання мотиваційного листа.

Окремо учасники зустрічі обговорювали алгоритм реєстрації на магістерський тест навчальної компетентності та процедуру проходження цього тестування.

Також Марина Тесленко розповідала про способи підтримки вступника у Полтавському педагогічному. Такими є курси підготовки до магістерського тесту навчальної компетентності. Марина Миколаївна наголосила, що якість курсів – найголовніше, тому гарантувала, що спікерами є високоякісні фахівці, які детально вивчили особливості структури магістерського тесту навчальної компетентності. Також ці курси регулярно перевірятимуться на предмет корисності та доцільності.

Наприкінці зустрічі відбувалася серія відповідей на запитання учасників. Студенти цікавилися можливостями навчання на кількох спеціальностях одночасно, особливостями вступу за пільгами для учасників ЗСУ та ТрО та іншими питаннями, що регламентують вступ до магістратури й подальший освітній процес.

 

Мої відео