visit-web.com

Відбувся семінар про порядок захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії

Відбувся семінар про порядок захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії
412241 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Порядок захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії у запитаннях та відповідях» – під такою назвою 17 квітня 2023 р. відбувся семінар за участі проректора з наукової роботи професора Василя Фазана, завідувачів кафедр університету, наукових керівників, аспірантів 2 – 4 років навчання. Модераторка заходу – завідувачка аспірантури та докторантури  Катерина Лобач.

         За «Порядком присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради  закладу вищої освіти, наукової установи  про присудження ступеня доктора філософії», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 р. № 44, в СВР університету захищено чотири дисертації, стільки ж заплановано найближчим часом – відзначила Катерина Лобач.

Узагальнення досвіду захистів дисертацій дозволило виокремити питання, що потребують додаткового роз’яснення та уточнення. Серед них: висвітлення наукових результатів дисертації здобувача ступеня доктора філософії у наукових публікаціях; вимоги щодо наукової компетентності членів разової спеціалізованої вченої ради та порядок її створення; організація процедури захисту дисертацій.

«Положення про організацію атестації здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії у ПНПУ імені В. Г. Короленка» регламентує процедуру захисту, а його додатки спрощують її підготовку.

Детальний аналіз окремих аспектів атестації аспірантів у форматі «запитання – відповідь» дозволив  учасникам цього процесу з’ясувати свою роль і місце в ньому та сприятиме більш якісній підготовці до захисту дисертацій.

Мої відео