visit-web.com

У межах навчальної практики студенти ІІ курсу спеціальності 102 Хімія відвідали ДП «Укрнаукагеоцентр»

У межах навчальної практики студенти ІІ курсу спеціальності 102 Хімія відвідали ДП «Укрнаукагеоцентр»
325110 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 травня 2023 р. студенти другого курсу спеціальності 102 Хімія відвідали підприємство «Укрнаукагеоцентр» та його хімічні лабораторії. Підприємство «Укрнаукагеоцентр» виконує повний комплекс науково-дослідних та виробничо-тематичних робіт, проведення геолого-розвідувальних робіт на нафту і газ, як на традиційні, так і нетрадиційні типи покладів (сланцевий газ, газ ущільнених колекторів, газ (метан) вугільних родовищ та ін.)

Мета візиту – знайомство з лабораторіями, їхніми завданнями, об’єктами аналітичного контролю, обладнанням та устаткуванням лабораторій, методами аналізу, а також спілкування з роботодавцями.

Екскурсію провів заступник начальника комплексної аналітичної лабораторії ДП «Укрнаукагеоцентр» В’ячеслав Мельник. Під час екскурсії студенти мали змогу побачити, як проводяться аналізи та вимірювання, познайомитися з широким спектром методів визначення фізико-хімічних властивостей нафти та конденсатів: густина, в’язкість, вміст води, механічних домішок, асфальто-смолистих речовин, парафіну, сірки, хлористих солей, фракційного складу, молекулярної ваги, температури застигання, тиску насичених парів тощо.

Зустріч відбулася в межах навчальної практики з фізико-хімічного аналізу.

Мої відео