visit-web.com

Чоловік під дією наркотиків спричинив аварію

Чоловік під дією наркотиків спричинив аварію
349207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вплив наркотиків на організм – різко негативний. Це знають, напевно, всі, навіть ті, хто вирішувалися спробувати чи навіть стали залежними. Наркотичні речовини спричиняють абсолютно перекручене сприйняття дійсності, стирають будь-які рамки, а також призводять до неочікуваних, а інколи й летальних випадків. На щастя, у Чернігові обійшлося без смертей. Але із комою.

Наркотична кома – це стан, коли організм під дією наркотиків "відключається". За це відповідає центральна нервова система та саме з нею стаються порушення, що спричиняють такий стан. Слабкість, порушення координації, пониження реакцій організму, зокрема тонусу та тиску із паралельним сильним підняттям ритму серцевих скорочень – це те, за чим можна здогадатися, що людина вже на волоску від коматозного стану. А після цього людина просто втрачає реакцію на будь-які подразники та перебуває без свідомості. І у такому випадку необхідна якомога швидше допомога лікарів. Саме такий стан і був у водія, що примудрився ще й за кермо сісти та спричинити дорожньо-транспортну пригоду із машиною, що навіть не рухалася.

Ще вдень у Чернігові, на вулиці Гетьмана Полуботка, сталася аварія, у якій постраждалих, на щастя, не було. На одному із місць для паркування стояв автомобіль Mercedes, він не рухався і не було взагалі жодних маневрів зі сторони водія. Але зі слів свідків, там же, вулицею, рухався інший транспортний засіб – Renault Logan, що до того ж ще й мав маркування однієї зі служб перевезення пасажирів. На щастя, клієнтів у машині не було. Але був водій, що дивно себе поводив та з якихось причин втратив керування, наїхавши на автомобіль на паркуванні. Після цього транспорт зупинився.

Водій постраждалого автомобіля одразу після дорожньо-транспортної пригоди вийшов та, напевно, збирався з'ясувати, а що взагалі відбулося.  Але коли підійшов до машини винуватця – виявив, що водій перебуває у дуже дивному стані. Його поведінка викликала занепокоєння та певні підозри. Тому, викликавши поліцію, чоловік повідомив про стан водія.

Правоохоронці на місці пригоди побачили досить дивну картину. Чоловік, що був за кермом, перебував вже на задньому сидінні. Він виглядав дуже хворобливо: реакції на будь-які подразники не спостерігалося, проте дихання було. Такий стан потребував екстреної медичної допомоги, тому було викликано медиків. Чоловіка забрали до лікарні й діагнозом, що було встановлено, виявилась кома.

У правоохоронців та водія постраждалого автомобіля з'явилося чимало питань. Як у такому стані чоловік взагалі наважився сісти за кермо? Чому він здійснив наїзд? І чи не був він під впливом якихось заборонених речовин? Остання підозра підтвердилася. Чоловік був у стані наркотичного сп'яніння.

Про те, що у крові ушпиталеного водія знайшли наркотики, патрульних, а точніше вже головне управління області, повідомили медики того відділення, де він перебував. Він вжив заборонені речовини та, напевно, не думав, що може поплатитися за це. Але медичний висновок щодо 37-річного чоловіка вже є, він остаточний. Наркотики були, було їх передозування, що й спричинило кому.

Наразі чоловік прийшов до тями. Він перебуватиме поки що у лікарні, адже ще потрібен нагляд спеціалістів. Проте вже було складено два протоколи згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення – за статтею 130, у якій йдеться про керування під впливом наркотиків, та статтею 124 – порушення правил дорожнього руху із наслідком у вигляді дорожньо-транспортної пригоди.

У Facebook під публікацією на офіційній сторінці патрульної поліції Чернігівщини люди пишуть, що навіть не здивовані. Навіть є припущення, що чоловік вже потрапляв під нагляд правоохоронців минулого року. Але також пишуть і про те, що саме через таких водіїв ширяться стереотипи щодо таксистів. Його ніхто не змушував вживати наркотик і тим більше йти за кермо. Але він це зробив. І добре, що хоч нікого не вбив. Також у коментарях закликали людей перевіряти, у якому стані водій переди тим, як сісти до такого таксиста в машину, та не економити на своїй безпеці в поїздках куди би то не було.

Мої відео