visit-web.com

У Львові хочуть перейменувати вулицю Білоруську на честь революціонера Кастуся Калиновського

У Львові хочуть перейменувати вулицю Білоруську на честь революціонера Кастуся Калиновського
441929 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це Львівській РВ Асоціації міст України розповів білоруський громадський діяч, керівник Благодійного Фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич.

Зі слів Францкевича, вулицю Білоруську, яка сьогодні знаходиться в районі Голоско у Львові хотіли б переназвати на честь відомого білоруського революціонера Кастуся Калиновського, аби вшанувати його пам’ять та не забути про подвиги усіх білоруських революціонерів, які воюють в Україні про Росії.

«З початку повномасштабного російського вторгнення десятки білоруських добровольців долучилися до захисту України. Спершу вони сформували батальйон у складі ЗСУ, який став полком на честь білоруського національного героя Кастуся Калиновського», - розповів Францкевич.

«Хоча насправді білоруськи активісти почали боротися проти росії в Україні ще з революції Гідності у 2014 року. Тобто Європа повинна знати, що Білоруські герої також кладуть свої життя у боротьбі з росією, спиняють путінську агресію, аби європейці могли жити вільно», - додав він.

Нещодавно у місті Буча Київської області міська рада також перейменувала вулицю Окружну на Іллі «Литвина», це позивний Іллі Хренова. 27-річний білорус воював у складі білоруської роти територіальної оборони «Азов»

Також с у Київській міській адміністрації на днях завершилася виставка «З Україною в серці», присвячена білоруським добровольцям, які загинули у боротьбі проти російської агресії.

На виставці представлені 16 портретів загиблих в Україні білоруських героїв, історії їхнього життя та подвигу.

“Серед загиблих білорусів двом з них посмертно присвоєно звання “Герой України”. Наразі іменами трьох білоруських героїв перейменовано вулиці України. Друга нація після українців, які воюють на стороні України проти ворога рф, це білоруси”, - розповів Олексій Францкевич.

Варто зазначити, що музей «Вільна Білорусь з Україною в серці» знаходиться у місті Буча.

Планується, що виставка також запрацює у Дніпрі, Львові та у Вільнюсі.

Підписуйтеся на Телеграм-канал NewsPrice, аби бути завжди в курсі останніх подій!

 

Теги: Вільна Білорусь з Україною в серці, Кастусь Калиновськй, Львів,Буча, Олексій Францкевич
Мої відео