visit-web.com

"Повернись живим" – один із найактуальніших у ці часи фондів

"Повернись живим" – один із найактуальніших у ці часи фондів
152679 ПЕРЕГЛЯДІВ

Благодійні фонди бувають дуже різноманітні. У них різні напрямки роботи та вони займаються різними проблемами. І їх допомога завжди потрібна та важлива. Але існують такі фонди, чия діяльність зараз особливо актуальна. Це фонди, що допомагають військовим. Наприклад, фонд "Повернись живим".

Весна 2014 року змінила життя України безповоротно. Комусь довелося змінити своє місце проживання. Хтось змушений був оплакувати своїх близьких, що загинули від ворожих дій. А хтось змінив свою роботу та пішов добровольцем. І тоді ніхто не розумів, як можна допомогти таким людям. Вже потім стало зрозуміло, як їх підтримати. державне забезпечення не завжди покриває потреби, а віддаленість від рідних місць та людей не сприяє хорошому моральному станові. Тому різноманітні громадські організації й почали допомагати військовим на Донбасі. Саме таким чином і розпочав свою діяльність фонд "Повернись живим".

Ще у 2014 році цей фонд розпочав свою роботу із факту передачі благодійного внеску одним зі спеціалістів з інформаційних технологій. Тоді він написав два слова "Повернись живим". Це і стало назвою фонду. Тоді передали бронежилети. Але тоді ж дізналися і про те, що насправді їх достатньо. А от тепловізорів та іншої оптичної техніки – дуже мало. І саме на них стали зосереджувати свою увагу в новоствореному фонді.

Як кажуть у самій організації, спочатку їх було всього-на-всього троє. Але вже через рік кількість учасників збільшилася у понад 5 разів. Наразі кількість саме співробітників становить близько 25. Загалом у роботі фонду бере участь ще досить немало людей.  І це дає свої результати. Люди жертвують кошти досить активно, нещодавно стало відомо що лише за січень було зібрано понад 6 мільйонів. І всі ці кошти не йдуть в нікуди. Вони мають свою чітку направленість.

Так, закуповуються комп'ютери та інша техніка для територіальної оборони. Як кажуть на сторінках в соціальних мережах фонду, це лише тільки початок роботи. Також було закуплено ще кілька тепловізорів. Створюються та передаються спеціальні сумки з інструментами, закуповуються металодетектори, комплекти для снайперів та інше необхідне устаткування. Фонд забезпечує вже існуючі командні центри та допомагає у створенні нових. Окрім цього займається фонд і інформаційною підтримкою. Адже навіть звіти про те, куди йдуть кошти – це важливо.

Фонд старається бути максимально аполітичним. Але при цьому в ньому прагнуть допомагати саме тим військовим, що найбільше цього потребують. Що важливо, те, що передається фондом має гравіювання та написи, що дозволяють уникати крадіжок обладнання. Окрім цього таким чином можна побачити, що ж було передано фондом. І зрозуміти, чому його вважають одним із найбільш ефективних, публічних та прозорих фондів. 

Ця організація має у своїй структурі не один відділ. Тут займаються й аналізом інформації в секторі безпеки, й забезпечують війська, й займаються медіадіяльністю. Окрім цього допомагають і ветеранам. Разом з тим у фонді є навіть креативний відділ, що займається власне генеруванням інформації та створенням тих інформаційних кампаній, що поширюються фондом. І наразі така інформаційна діяльність дійсно має свої результати. Адже згідно з інформацією, яку надає сайт організації, було передано 160 квадрокоптерів, 20 спеціальних GPS, понад 60 автомобілів, радарні комплекси, спеціальні планшети зі специфічним устаткуванням – словом дійсно дуже багато того, що є потрібним. На сторінку у Facebook підписано понад 3 мільйони людей. Чверть україномовних користувачів цієї соцмережі читають те, що публікується фондом. І це справді вражає. І змушує повірити, що насправді наша армія сильна та має ресурси для дієвого захисту.

Фонд має чималу кількість нагород. Його визнають одним із найефективніших. Відомі особистості допомагають його діяльності. І так само допомогти може й кожен охочий. Реквізити є на сайті. Також можна це зробити й за допомогою платформи Patreon. Адже насправді саме така допомога зробила можливою таку вражаючу підтримку бійцям на Донбасі. І кожен із нас може до цього долучитися

Мої відео