visit-web.com

Оперативна інформація станом на 10.00 01.09.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 01.09.2023 щодо російського вторгнення
257391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот п’ятдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. 

В напрямку Новоданилівка-Новопрокопівка, мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Уночі 1 вересня 2023 року ворог завдав удару крилатими ракетами «Калібр». Зафіксовано пуски двох ракет з акваторії Чорного моря, а саме з району Феодосії у Криму.

Одну ракету вдалось знищити, інша – влучила в одне з приватних підприємств на Вінниччині. Пошкоджено майно, приватні авто, потерпілим надається допомога.

Протягом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 44 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень.

У тимчасово окупованій Брилівці Херсонської області російські окупанти проводять активні пошуки трьох своїх військовослужбовців - дезертирів, які ніби-то залишили місце своєї служби, перевдяглись у цивільний одяг та переховуються.

Також російська окупаційна влада продовжує проведення підготовки до так званих «виборів» на захоплених територіях України. Зокрема, на тимчасово окупованій території Запорізької області окупанти, через підконтрольних пропагандистів, місцеві газети і передвиборчі листівки розповсюджують інформацію про те, що згідно з даними  «всеросійського центру вивчення суспільної думки» політична партія «єдіная росія» отримає першість у тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Окупанти повідомляють, що за вказану партію ніби-то готові проголосувати 89% «виборців», які визначились з вибором та 80% від тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.

Авіація Сил Оборони України протягом минулої доби завдала 14 ударів по районам зосередження особового складу та 4 - по зенітно-ракетним комплексам противника. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один артилерійський засіб на вогневій позиції та 2 радіолокаційні станції противника.

Орієнтовні втрати противника минулої доби загалом склали: 470 окупантів, 23 танки, 9 бойових броньованих машини, 23 артилерійські системи, 1 РСЗВ, 4 БпЛА оперативно-тактичного рівня,  33 автомобіля та 1 одиниця спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

 

Автор: press-zsu
Мої відео