visit-web.com

Зеленський обговорив з президентом Франції продовження оборонної співпраці

Зеленський обговорив з президентом Франції продовження оборонної співпраці
431807 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Співрозмовники обговорили продовження співпраці у сфері оборони.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво.

Також Глава держави докладно поінформував Еммануеля Макрона про ситуацію на фронті, зокрема на Куп’янському, Східному та Південному напрямках. Володимир Зеленський передав французькій стороні інформацію про оборонні потреби українського війська для подальшої деокупації території України.

Також окремо Володимир Зеленський подякував Франції за потужну підтримку в обороні та постійне розширення спроможностей українського війська.

«Високо ціную завжди конкретні позиції Франції щодо термінів та обсягів надання оборонної підтримки. Також ціную твої постійні зусилля щодо активізації підтримки з боку наших партнерів», — заявив він.

Зазначається, що президенти домовилися про участь Франції та приватних французьких компаній у Форумі оборонних індустрій, який відбудеться восени в Україні.

Також лідери держав погодилися з важливістю продовження «зернового коридору» й домовилися поглибити співпрацю в захисті морських шляхів. Окремо Володимир Зеленський акцентував на нагальній необхідності посилення безпеки Одеського регіону.

Президент України відзначив важливість Спільної декларації G7 про підтримку України. В її контексті президенти ухвалили рішення про початок двосторонніх переговорів між Україною та Францією й дали відповідні доручення командам.

Глава держави підкреслив, що він вдячний  Французькій Республіці за її лідерство в імплементації Формули миру за напрямом радіаційної та ядерної безпеки. Співрозмовники також обговорили модальності проведення Глобального саміту миру з найширшим колом учасників, включно з країнами Глобального Півдня.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський зазначив, як нещодавні події в російській федерації яскраво продемонстрували, що російському президентові  не можна довіряти, тому немає жодного сенсу про щось із ним домовлятися, і це мають усвідомити всі у світі. 

За словами Глави держави, є багато ознак того, що президент держави-агресорки убиває незручних для себе діячів усередині своєї країни, даючи їм перед цим публічні й непублічні гарантії, і це свідчить про слабкість володимира путіна.

На думку Володимира Зеленського, події у рф свідчать про те, що володимир путін не довіряє інституціям своєї держави, не діє відповідно до її законів і ще не впевнений у тому, що радикально налаштована частина російського суспільства підтримає його.

Також Володимир Зеленський наголошував, що одним із перспективних напрямів розвитку України зараз і після перемоги будуть виробництва, пов’язані з безпекою та безпековими технологіями. Окрім цього, Глава держави розповів, що Україна відгукнулася на запит партнерів щодо проведення форуму в галузі military tech, який відбудеться саме в нашій країні у жовтні. За його словами, форум мають намір відвідати багато підприємств – провідних представників галузі з різних країн світу та континентів. Володимир Зеленський не виключив можливості підписання контрактів під час цього заходу.

За словами Президента України, нині держава виробляє «нептуни», «стугни», «корсари», і обсяги цього виробництва значно зростають.

«Просто колосальні цифри, які постійно на фронті, яких постійно потребують, які схвалюють наші військові, і їм хочеться іще більше, але ви навіть не уявляєте, яку кількість ми будуємо. Просто велику, дуже велику», — сказав Володимир Зеленський.

Мої відео