visit-web.com

Герман Галущенко: усі 9 атомних блоків вже виробляють енергію

Герман Галущенко: усі 9 атомних блоків вже виробляють енергію
313000 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фахівці НАЕК «Енергоатом» закінчили планові ремонти на останньому, 9- му атомному блоці вітчизняної АЕС. Відтак, усі атомні блоки на українських АЕС під’єднані до енергосистеми, працюють на повну потужність та виробляють електроенергію.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

«Масштабну ремонтну кампанію на атомних станціях, яка тривала кілька місяців, завершено ще до початку зими. І це надзвичайно важливо, адже саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії. Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону», — сказав Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Він також відзначив професійну роботу енергетиків, зокрема атомників, які працювали з випередженням графіків, аби встигнути провести ремонти та зробити усе необхідне, щоб блоки працювали і видавали електроенергію в мережу до завершення поточного ОЗП [осінньо-зимового періоду].

«Також фахівці «Енергоатому» спільно з нашими партнерами з компанії Westinghouse зробили все можливе, аби атомні блоки ВВЕР 440, на яких раніше використовували російське паливо, вже цього року працювали на паливі, виробленому на заводі компанії у Швеції. Отже, ми не тільки вчасно завершили ремонти, але й поставили крапку в монополії росії на цьому сегменті ринку ядерного палива», — додав очільник Міненерго.

У свою чергу Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін висловив вдячність атомникам, які професійно та із випередженням графіків провели цю ремонтну кампанію. 

«Фахівці «Енергоатому» вкотре довели свій високий рівень кваліфікації, зробивши все для того, щоб ремонтна кампанія відбувалась якомога швидше, а українці були стабільно забезпечені електроенергією. Завдання міністра енергетики України Германа Галущенка виконано: всі 9 блоків працюють в енергосистемі після якісно виконаних ремонтів», — сказав Петро Котін.

  • Нагадаємо, що раніше провідні світові енергетичні компанії проявили зацікавленість в інвестиціях у відновлення української енергетичної інфраструктури. Вони також готові долучитись до участі в проєктах з впровадження в Україні сучасніших технологій в енергетичній галузі у майбутньому.
  • Про це заявили учасники міжнародної конференції «Енергія для відновлення України» (Energy for the recovery of Ukraine), повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.
  • Конференція відбулась у Варшаві під патронатом Міненерго України, у межах якої було організовано виставку, на якій понад 500 компаній із 30 країн презентували потенційні напрямки співпраці для відновлення України.
  • Також Міністерство енергетики України повідомляло про те, що Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України грантовий внесок на загальну суму 7 мільйонів євро, які будуть спрямовані на закупівлю обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала від атак російських загарбників. Вже найближчим часом Данія внесе 4 мільйони євро. Ще 3 мільйони надійдуть пізніше. 
  • За словами міністра клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларса Огора, Данія продовжуватиме допомагати Україні у протистоянні російському агресору, зокрема на енергетичному фронті. Це чітка позиція як уряду країни, так і данського бізнесу. 
  • Тоді ж Міністр енергетики Герман Галущенко нагадав, що Данія стала першим спонсором Фонду, зробивши грантовий внесок на суму близько 536 тис. євро, який було спрямовано на закупівлю енергетичного обладнання для 10 українських енергетичних компаній. 
Мої відео