visit-web.com

До обміну ламп розжарювання долучилась Київщина. Хто отримає 5 нових LED-ламп

До обміну ламп розжарювання долучилась Київщина. Хто отримає 5 нових LED-ламп
373023 ПЕРЕГЛЯДІВ

На початку грудня в Україні стартував черговий етап всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання. Тоді з 5 грудня Уряд змінив умови реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні. На засіданні Кабінету Міністрів України прийняли рішення впровадити додаткову можливість отримання пенсіонерами по п’ять світлодіодних ламп безпосередньо у відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта» за наявності пенсійного посвідчення.

Тоді ж зазначалось, що починаючи з 12 грудня до програми обміну долучиться Київщина. Тепер пенсіонери, які проживають в Київській області можуть  отримати додаткові п’ять LED-ламп у відділеннях Укрпошти, навіть якщо вони вже брали участь в обміні раніше. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«Програма обміну ламп залишається популярною серед українців. Починаючи з 5 грудня, коли  в селах розпочався черговий етап обміну ламп для людей старшого віку, громадяни вже обміняли близько 1 млн ламп.  Дякую всім, хто долучився до програми, адже замінюючи старі лампи на нові, ви зменшуєте навантаження на енергетичну систему України, яка відчуває дефіцит в зимовий період. Наша ціль - замінити ще близько 17 млн ламп розжарювання на енергоефективні лампи. Нагадаю що українці, які ще не скористалися обміном, можуть отримати до 5 світлодіодних ламп  у відділеннях Укрпошти. Також програма продовжує діяти для юридичних осіб: медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку Дія», — сказала Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Для того, щоб отримати додаткові LED-ламп у відділенні пенсіонерам необхідно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та активний номер телефону. Обмін енергоощадних ламп відбувається безкоштовно та доти, доки світлодіоди будуть у наявності. 

У Мінекономіки додають, що цього  разу пенсіонерам не обов'язково відразу мати при собі старі лампи для обміну. Замість цього вони можуть принести їх до відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п'яти додаткових світлодіодних ламп.

Довідково: починаючи з 5 грудня пенсіонери вже обміняли 1 мільйон старих ламп розжарювання на нові енергоефективні лампи.

Ця програма обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Володимира Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту, як один з інструментів енергоефективності, який дозволить забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.

  • Нагадаємо, що раніше Міністерство економіки оцінило економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп. Згідно з цими оцінками, обмін на LED-лампи дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції.
  • Також у Мінекономіки під головуванням заступника Міністра економіки Ігоря Безкаравайного провели засідання Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування, де розглядались питання, важливі для запуску ринку послуг з гумрозмінування, посилення спроможностей операторів протимінної діяльності, очищення сільгоспземель і т. ін. 
  • Тоді на робочій групі розглядалися питання, які є ключовими, зокрема для запуску ринку послуг з розмінування та загалом для реалізації заходів з протимінної діяльності в майбутньому. Окрім цього, розглядались питання сталої пріоретизації робіт з розмінування. 
Мої відео