visit-web.com

НАТО і Україна: шлях до членства та його значення

НАТО і Україна: шлях до членства та його значення
188519 ПЕРЕГЛЯДІВ

Північноатлантичного договору – міжнародна організація, створена 4 квітня 1949 року для колективної оборони країн Західної Європи та Північної Америки згідно з принципами 51 статті Статуту ООН.

Відповідно до Вашингтонського договору кожна держава-член Альянсу несе додаткову відповідальність та користується перевагами від участі у системі колективної безпеки. У статті 5 ведеться про те, що збройний напад на одного або на кількох членів НАТО розглядатиметься як напад на всіх членів і що «вони домовляються, що в разі здійснення такого нападу кожна з них … надасть допомогу тій Стороні або Сторонам, які зазнали нападу, і одразу здійснить, індивідуально чи спільно з іншими Сторонами, такі дії, які вважатимуться необхідними, включаючи застосування збройної сили, з метою відновлення і збереження безпеки у Північноатлантичному регіоні».
Такі безпрецедентні гарантії безпеки, територіальної цілісності, недоторканості кордонів та державного суверенітету не дає жодна з наявних на сьогодні колективних систем безпеки.

Тому приєднання до НАТО стало стратегічним кроком для України, особливо в умовах постійної загрози з боку росії. Членство в альянсі надає нам право на колективний захист в разі агресії, що є важливим фактором стабільності та безпеки.


Які переваги вступу до НАТО

Вступ до НАТО матиме для України ряд переваг:
   гарантія безпеки, оскільки членство в НАТО гарантує захист від зовнішньої агресії.
   співпраця з передовими військовими та доступ до сучасних військових технологій та досвіду країн НАТО.
   економічні переваги та економічне зростання.

Тому наразі Україна активно готується до членства в НАТО та проводить низку реформ в оборонному секторі, демократизує суспільство та бореться з корупцією.

Членство в альянсі надає нам право на колективний захист від агресії, що є важливим фактором стабільності та безпеки.
І це не лише питання безпеки, але й питання цінностей.
Україна прагне до миру, свободи та демократії. А НАТО – це союз, який поділяє ці цінності.
Тож, вступ України до НАТО – це логічний крок на шляху до європейської інтеграції та зміцнення безпеки нашого континенту. 

 
Мої відео