visit-web.com

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 355-го дня війни

317024 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Наша активність зараз – дуже висока. Майже щодня є нові домовленості. Минулий тиждень був особливо потужним. Але головне – щоб кожна досягнута домовленість якнайшвидше переростала у конкретне постачання для нашої оборони, у конкретну взаємодію між державами, у конкретні підписані документи.

Ми досягли важливого розуміння з Британією щодо далекобійної зброї та необхідності пришвидшити постачання танків. Маємо хорошу домовленість щодо артилерії та боєприпасів. Маємо повне розуміння позицій одне одного в питанні сучасної бойової авіації. 

Сильною зустріччю були й наші переговори в Парижі з Президентом Макроном і канцлером Шольцом. Ми говорили втрьох, дуже відверто, і це дозволило знайти спільне розуміння щодо перспектив у цій війні. Ми маємо спільне бачення шляху до перемоги. 

Візит до Брюсселя став таким, якого ще не було в історії наших відносин з Євросоюзом. Вперше – така увага до України, вперше – зустріч одразу з усіма лідерами Європи і плюс ще серія розмов з європейськими лідерами – максимально динамічних, змістовних і позбавлених зайвої політизації. З кожним лідером ми проговорили суто ті речі, які важливі для наших відносин і для європейської спільноти загалом. 

Особливо відзначу ще переговори з Польщею. Ми обговорювали танки та іншу зброю для захисту на землі; літаки та інші засоби для захисту в небі. Обговорили ситуацію в регіоні загалом, перспективи цього року... Як і завжди, маємо повне взаєморозуміння з польськими братами.

І дуже важливо: маємо чітку підтримку з боку європейських інституцій та європейських лідерів нашої мети підготуватися і вже цього року розпочати переговори щодо членства України в ЄС.

Зараз більше, ніж будь-коли, відчувається, що європейські цілі України стають реальністю. Коли нарешті реальних досягнень відчутно більше, ніж політичних декларацій. Десятиліттями Україна і Євросоюз ішли до цього.

І робимо саме таку інтенсивність дипломатичної роботи – новою мінімальною нормою для України».

 

Мої відео